Werknemer

Werknemer


De vacatures stapelen zich op. Meer te kiezen! Maar hoe vind je in deze massa als werkzoekende dan nog het bedrijf dat het beste bij je past? Precies díe werkplek waar je de kant op kunt groeien die je wil, waar de werksfeer bij je past en waar je kwaliteiten goed t ot uiting komen? Dit zijn namelijk de pijlers die een match tussen werkgever en kandidaat perfect maken. Aan mij de taak om jouw intrinsieke motivatie bloot te leggen. En aan jou de taak om hier met open vizier in te gaan. Op deze manier kom ik er achter wat je drijft, waar je door geïnspireerd raakt en hoe jouw ideale carrièrepad eruit ziet. 


Werk beslaat allang niet meer die 1/3 van je dag en werk is allang niet meer slechts een manier om brood op de plank te krijgen. Werk moet een onderdeel van je leven zijn. En tegelijkertijd is het credo meer dan ooit: alles uit het leven halen! En dat geldt ook voor een baan. 


Wat kan er beter aan je huidige baan? Als je die vraag wel eens hebt gesteld, wat is dan jouw eerlijke antwoord?  

Mail je CV naar ANNA en ik neem binnen 24u contact met je op
  • Arbeidsovereenkomst met uitzendbeding

    Wat is een uitzendbeding? 


    Als u een contract met uitzendbeding heeft, dan stopt uw contract als er geen werk meer voor u is. Dit geldt alleen als het bedrijf waar u werkt (de 'inlener') laat weten dat uw opdracht eindigt. Als uitzendkracht in fase 1 of 2 (NBBU) heeft u altijd een uitzendbeding.


    CAO NBBU

  • Arbeidsovereenkomst zonder uitzendbeding

    In een uitzendovereenkomst zonder uitzendbeding blijft de uitzendkracht in dienst van het uitzendbureau, zelfs al wordt de samenwerking beëindigd door de werkgever. In dat geval zal het bestaande werk ophouden, maar heeft de uitzendkracht wel de zekerheid van doorbetaling van het loon.


    CAO NBBU

  • CAO NBBU

    Ben je via ANNA aan het werk dan val je onder de CAO voor Uitzendkrachten van de NBBU (Nederlandse Bond van Bemiddelings- en Uitzendondernemingen).


    Betekenis van het Fasensysteem

    De rechtspositie van een uitzendkracht wordt uitgedrukt in het fasensysteem. Het fasensysteem is onderverdeeld in drie fasen. In de ABU-cao worden deze fasen fase A, fase B en fase C genoemd. De NBBU-cao hanteert hiervoor fase 1-2, fase 3 en fase 4.


    De fase waarin de uitzendovereenkomst valt is afhankelijk van het aantal weken dat een uitzendkracht voor een onderneming heeft gewerkt. Gesteld kan worden: hoe langer er gewerkt wordt, hoe meer rechten de uitzendkracht opbouwt. De duur van de verschillende fasen is als volgt onderverdeeld:


    • Fase A (1-2): een nieuwe uitzendkracht start in fase A. Hij of zij is werkzaam in fase A zolang er niet meer dan in 52 weken is gewerkt. Alleen de gewerkte weken tellen mee voor de duur van fase A. Per 2 januari 2023 wordt een week met doorbetaalde verlofuren ook als een gewerkte week aangemerkt. De uitzendkracht is werkzaam in een uitzendovereenkomst met uitzendbeding (tenzij schriftelijk anders overeengekomen). Fase A is hetzelfde als fase 1-2 in de cao van de NBBU.
    • Fase B (fase 3): duurt maximaal 3 jaar en er mogen maximaal 6 tijdelijke contracten worden gegeven. De uitzendkracht komt in fase B zodra de uitzendovereenkomst wordt voortgezet na voltooiing van fase A. Het uitzendbeding kan niet worden opgenomen in fase B. Fase B is hetzelfde als fase 3 in de cao van de NBBU.
    • Face C (fase 4): onbepaalde tijd. Zodra de uitzendovereenkomst na voltooiing van fase B wordt voortgezet, is de uitzendkracht werkzaam in fase C. Fase C is hetzelfde als fase 4 in de cao van de NBBU.

    Net als het ketensysteem kent het fasensysteem onderbrekingsregels. Het fasensysteem wordt onderbroken op het moment dat de uitzendkracht meer dan 6 maanden niet heeft gewerkt. Na een onderbreking van meer dan 6 maanden start de telling in het fasensysteem weer van voren af aan.


    Meer informatie over het fasensysteem en de rechtspositie van de uitzendkracht is te vinden in de cao voor uitzendkrachten. Bij de NBBU is steeds de meest actuele cao voor uitzendkrachten te downloaden:

    Klik hier voor de NBBU-cao  1 juli 2023

    Addendum CAO m.i.v. 1 januari 2024

Share by: